Ett (A)kort sidoprojekt

MC #1, Yamaha Virago 535

Motorcyklar? De har haft en lockelse på mej sedan jag var barn om jag förstått mina föräldrar rätt. När jag efter ett år på moppe började prata A-kort så tog det stopp, så det stannade vid MC-tidningar under många år. Min yngre brorsa fick dock genom beslutsunderlaget och tog kort vid 16. Under en semester på Gotland så rullade så många MC förbi oss och det såg sååå trevligt ut. Skulle vi kunna åka MC när barnen är utflugna så bör man ta kortet innan. Så 2002 tog jag MCkort och vi räknade med att Tinna skulle börja övningsköra med mej efter 5 år. Det tog 14 år. Jag trodde nog under denna tiden att våra pojkar skulle tycka det var spännande att åka med. Och det har de väl gjort en gång var..

Förra året blev det nystart med MC och så ordnade vi med körkortstillstånd för Tinna. Vi var rätt inställda på “mellanklass” och “glidare” för att enkelt nå ner med fötterna och vara trygg. Efter några månaders körande så fick vi problem med startmotorn och det visade sig att det skulle ta några månader att få den lagad. Vi hade också kommit fram till att även om Viragon funkade på manöverbanan så är det inte den lättaste MCn att balansera fram på med fötterna lätt framåt. Vi sålde den i “befintligt skick” för drygt halva inköpspriset.

Mc #2, Kawasaki ER5

Sett till antalet lektioner vi fick ur den (jämfört med skola) så får den anses som ha bidragit positivt till kalkylen. Hos MC-Guiden  i Vetlanda fann vi strax en begagnad Kawasaki ER5 -99 som var i rätt prisklass, storleksklass och skick, så den fick följa med hem i juli förra året.

Under vintern har körandet legat nere men höstsäsongen avslutade Tinna med Risk1 och Risk2 och under vårvintern så klarades teoriprovet av. Med lite varmare väder  under senaste tiden så har vi tagit täckena av MC’na, sopat vår övningsbana och börjat svänga runt konor igen. Ja, vi kör en del annat också. Nu sista veckorna har Tinna besökt min gamla körlärare för att får med lite goda råd på slutet.

Så det finns många saker att dela timmarna på helgen mellan..