Lite uppdaterade kapellstroppar

Hur lätt får du tag på kapellstroppen? Barhänt och i dagsljus är det sällan problem att se och känna vart kapellstroppen är. Förra året på hösten var jag ute och lekte med nya Atlantic och fumlade till mej och välte. Jag tappade paddeln och skulle hitta stroppen med neoprenhandskar på. Första stroppen jag greppade var kartfodralet. När jag inte kom loss blev det “gör om gör rätt”. Jag följde sargen, hittade rätt stropp och gick ur. Men det blev en ögonöppnare att med handskar på blir det svårare att känna rätt stropp.

DSC_0224

På lite lösa galonkapell går det ju oftast att “sparka” sig ur eller glida ur genom midjan. Nu hade jag ett nytt tajt neoprenkapell med midjetub. Ett sådant släpper inte om man välter och sprattlar..

En del köpekapell har rem tvärs över och andra har ett bredare gummigrepp i stroppen.
Så för att underlätta på detta kapellet så satte jag en rem tvärs över som man enkelt får handen under och kan dra loss. Jag satte också dit en karbinhake som blir en liten blänkande klump som man lättare ser och och handen inte glider förbi. Så har det funkat i ett år nu.

Jag blev lite pysslig för ett tag sedan och köpte lite gul paracord (stark lina). På alla våra kapell med svarta sladdriga stroppar så gjorde jag en mittdel av makrame. För att få den lite stadigare så knöt jag makramen om 2st  5mm rep.

Så förhoppningen nu är att stroppen syns tydligt mot kapell/kajak och att den även känns genom handskar. Skulle man inte få in handen i öglan så går det att ta ett tag om stroppen utan att glida av (vilket var svårare innan).

Vissa saker på en kajak bör ha lite konstrast till annat, speciellt när man är uppochner..

1 tanke kring ”Lite uppdaterade kapellstroppar

Kommentarer inaktiverade.