SM i Grönlandsroll i Tranås

Efter fem års hårt tränande i grönlandsroll så lyckades jag till slut komma med på SM i Grönlandsroll i Tranås 2015 och knep en 6e plats.

Så skulle jag kunna börjat och det är väl delvis sant..

Jag började träna på roll när jag köpte min första kajak 2010 (Tahe Greenland T) och började träna roll för att bli av med min vattenrädsla. Första 2 åren gick det ganska trögt och jag fick väl till en hyfsad standardroll. 2012 byggde jag min Black Pearl och vi flyttade nära en sjö så att det gick lättare att öva. Senaste året så har jag övat mer på Storm Roll och Reverse Sweep roll för att få dessa bra.  Mycket tid framför TV med This is the roll och en hel del tid i sjön. Jag har inte haft +35 punkts listan med rollar som mål med övandet.

I helgen 24-26 juli så firade Petrus Kajak 10års jubileum. På söndagen var det annonserat SM i roll som jag ville se. Hur det nu är med SM-status här eller i Stockholm vet jag inte, men det var en tävling för publiken för att visa upp grönländsk tradition. Tröskeln in skulle vara låg. Startavgiften gick till välgörande ändamål. Man fick 15 minuter på sig och det räckte med att göra rollarna på en sida. Någon timme innan start så anmälde jag mej i alla fall. Lite kul att Dubside var en av domarna (så det låter lite som på grönland), Björn Thomasson var den andra. (Dubside verkar sakna en egen hemsida just nu, men googla på “dubside kayak” så finns han överallt på internet i alla fall.)

Mitt mål var att göra de jag kan samt försöka på någon till.

Kul att ha varit med. Jag kom på 6e plats (av 6 deltagare). Jag klarade alla jag gjort innan. Handroll med sluten hand har jag inte gjort tidigare och den borde ju kunna gå eftersom jag kan balance brace. Paddel bakom nacken kändes konstigt under vattnet och att paddla upp å ner testade jag förra året men har inte övat. Det kändes kul och bra att ha varit med!

Mats Hallberg vann överlägset, men han har ju VM-status.

Om det blir fler tävlingar vet jag inte, men om 2 veckor så ska Tinna och jag till Billdal för att ha en heldag med Cheri och Turner i teknik och roll. Förhoppningsvis kommer vi hem med några nya rollar.

 

1 tanke kring ”SM i Grönlandsroll i Tranås

Kommentarer inaktiverade.