Dammat av Black Pearl på nationaldagen

After att senaste veckorna lagt mesta möjliga* kajaktid i min NS Atlantic inför examineringen i paddelpasset de gånga helgerna så dammade jag av Black Pearl första gången i år.

* Jag hade ett ofrivilligt avbrott i uppladdningen efter en fraktur i foten som effektivt stoppade all paddling i 3 veckor.

Även om vattnet fortfarande är svalt (typ +13C) så skippade jag torrisen idag och använde  Chillcheater långbyxor, Chillcheater t-shirt samt en långärmat ullunderställ under tuiliqen. Det var även första gången jag rollade lite mer på riktigt med nya paddeln från Joe. Jämfört med mina andra så är den skulderlös (ingen markerad början på bladet) samt har mindre yta än mina andra GP.

Det kändes inte så ovant i BP trots att det är månader sedan sist. Balance brace känns faktiskt bra. Reverse sweep roll på fel håll blev bara bakvänt och missades men slutdelen kändes helt OK när jag bara tränade den. Stormroll på rätt håll gick hyfsat. Jag ska börja träna in den på fel sida också och då kommer nog de höga stöden med stora kajaken och euro-paddel att funka tror jag. Jag tror det gäller att doppa kroppen och få till upprätningen av kajaken. Speciellt när man har liten bladyta långt ut som på en GP.

Kameran får följa med som träningskompis då den är mer avslöjande och ärlig än någon paddelkompis än så länge. Får jag inte till stormrollen och reverse sweep på fel håll så har jag en dag bokad med Cheri och Turner i augusti. Det ska bli kul oavsett hur progressen blir i sommar. Då blir det både roll och paddelteknik i Billdal.