Första utepaddlingen 2015

Äntligen så blev det tillfälle att “uteblöta” kajaken. Lokala “leksjön” (Hjortsjön) har varit isfri några veckor, men det har varit kalla nätter och dagar ganska ofta. Eftersom jag inte hade någon badvakt med mej så hoppade jag över rollträningen idag. Det blev Hjortsjön runt på ca 1 timme, allt på rätt håll (lite ovanligt).

P1050803P1050807

I höstas köpte jag en paddel från Joe, men det var först nu som jag fick tillfälle att paddla den ute. Den är laminerad av ceder och “skulderlös”, så den känns lite annorlunda än mina tidigare grönlandspaddlar. Det gick dock fort att känna in den.

P1050804

Som brukligt så kollade jag vattentempen. Det var +5C i luften och solen kikade fram ibland, men vattnet håller knappt +4C. Så obevakade rollar får väl vänta några grader.P1050810

Enda aktiviteten på sjön var några fåglar. Lite trafiksus i bakgrunden. Annars bara vattnet som porlade runt kajaken doften av vårnatur och nyoljad träpaddel.

Jag försökte att paddla utan plask och det går bra tills man drömmer iväg i tanken och det plumsar till vid paddeln. Bladytan på nya paddeln är lite mindre än mina andra, men väl igång är det inget som märks.

explorerzip

Förra helgen var vi en tur till Göteborg och tog vägen förbi Grebbestads kajakcenter.  Tinna skulle köpa en flytväst som sitter på bättre. Väl där så blev jag också sugen på att byta. Mina blåa GUL funkar iofs bra som flytväst, men dragkedja i sidan irriterar lite när man paddlar. Speciellt när man är sommarklädd då kedjan skaver lite. Nu får den blå GULa bli besöksväst och en Peak UK Exlporer zip blir ordinarie. Den satt bra på turen idag. Den har lite mer flytelement (så man kan fylla den med kamera, telefon mm utan att sjunka).

Mer värme till vattnet nu så det kommer över +8C tack..