Kul paddelparkering

 

Att parkera paddeln under en däckslina är ganska praktiskt både när man är på sjön eller på land. Med en kula på linan så är det mycket enklare att få under paddelbladet. IMG_0814

Det finns “speciella” kulor att köpa, men bara en sådan plus frakt blir lite dyrt. Så jag tog svängen om Panduro och fick en liten kulpåse hem. Efter ett bad i linolja för att få dem att lukta gott så trädde jag på dem på snöret. Eftersom muttrarna till däcksbeslagen verkar sitt bra (sitter de inte bra så blir det kanske läckage eller svårt att skruva åt) så lossade jag ett beslag och då blir det mycket enklare att knyta upp stoppknuten. För att hålla kulan centrerad så satte jag små svarta buntband på vardera sidan. Det behövs kanske inte om man accepterar att kulan kan åka en bit åt båda hållen. Under kulan satt jag en bit vit KeelEazy. Även aktern fick en kula på vänstra sidan när jag ändå var igång.IMG_0813

Kajakmecket började väl egentligen med att jag monterade KeelEazy på undersidan av “kölen” på min kajak. Det var hyfsat lätt att få den rak. Alla rynkor är svåra att utplåna helt vid för och akter vid stora svängar. Man vill ju inte värma för mycket på tejpen eller glasfibern. Men nu sitter det i alla fall lite skrapskydd under.

1 tanke kring ”Kul paddelparkering

Kommentarer inaktiverade.