Dagtur i somras på sjön Sommen

Även om det inte blivit så jättemycket paddlat i större sjöar och hav i somras så spenderade vi en julidag på Sommen i somras. Det var direkt efter Fjällbackaturen och vädret såg varmt och lugnt ut enligt prognosen. Det han dock ändra sig under dagen.DCIM100GOPRO

 

Vi paddlade iväg i motvinden ca 7 km för att äta medhavd mat. Tanken var sedan att sola och bada. Men som ni kanske ser så var det både blåsigare och svalare än tänkt.

P1050298

Jag testade att snorkla lite med den korta våtdräkten jag köpt för semestern men sedan blev det lek i kajaken istället.P1050299Det är betydligt klarare vatten i Sommen än hemma i Hjortsjön. Så filmerna blir lite rol(l)igare att titta på för man ser mer vad man har för egenheten för sig under vattnet.

Hemfärden gick fortare i lite sned medvind och ibland lyckades få lite korta surfar på vägen mot Hätte. Parkering och iläggning som vanligt hos Petrus Kajak.

Gunnar leker av sig lite efter maten.

Nedanför så syns det klara vattnet i Sommen i en reverse sweep roll.