Kamraträddning med Friluftsfrämjandet

P1040579

På våren brukar vi i Friluftsfrämjandet Jönköping lägga in några bassängträningar som avrostning för våra medlemmar. I höst tänkte vi erbjuda ett tillfälle för de som gått kurs i våras, men tyckt vattnet varit för kallt att leka i. Vi fick fyra som ville träna på kamraträddning idag (som kanske kommer till vårkurserna ute nästa år). Det var gott om plats och alla fick så mycket tid de ville i kajaken då vi hade fyra kajaker med oss och var två ledare.

Vi började med landträning med att ta av kapellet några gånger. Sedan fick alla hoppa i vattnet och träna på att välta utan kapell, med kapell och till sist med paddel. När alla kände sig hyfsat bekväma med vältandet så fick de träna på kamraträddning med fotkroksmetoden. Efter ett välförtjänst fika så fortsatte träningen med att gå upp över räddarens kajak. Mot slutet så prövades även flottöruppgång.

Två timmar gick väldigt fort och alla kom nog hem med ny kunskap, lite bättre självförtroende i kajaken och några nya blåmärken.