Ny roll i repertoaren, handroll i Black Pearl

Igår bestämde Henrik och jag oss för att passa på att rolla ihop. Dubbelt så varmt i vattnet som i luften och växlande skurar höll luften i ca +10C. Men regn spelar ganska liten roll när man rollar.. Han lånade sin frus vita black Pearl och jag hade min svarta.

Först höll vi på ca en timme då vi tränade på det vi kunde och testade ömsesidigt på det vi ville kunna bättre. Henrik övade Reverse sweep roll, storm roll och handroll och jag prövade första gången lite mer med norsaq med blandad framgång.

Efter fika så bytte vi kajaker och Henrik slog på kameran och föreslog att jag skulle testa handroll..

Sagt och gjort(!). Det förvånande var att jag lyckades åt andra hållet också.. Men layback rolls funkar bra för mej åt båda hållen så kroppen är väl bättre van så. Nu gäller det att träna kroppen på forward finishing rolls.. och handroll i min egen kajak.

Så.. ca 1,5 timmes rollträning kändes som ett rejält gympass i kroppen dagen efter, men roligare.

4 tankar kring ”Ny roll i repertoaren, handroll i Black Pearl

    1. Det gäller att komma över de mentala spärrarna som säger att det inte går. Jag experimenterar nu med att sätta in lite masik/lårstöd av liggunderlag så att inte benen glider till mitten av däcket samt att sätta lite mjukt vid bakre sargkanten, den blev onödigt kantig.
      Det är svårt att veta om allt som är bra på första bygget, men jag ser att fruns Greenland T inte har mjukaste ryggstödsövergången heller…

Kommentarer inaktiverade.