En skön dagtur med kajak på Sandsjön och Fängen

 

 

P1040135

 

I morse sken solen över ett ett lite svalt Vaggeryd. Men med löfte om regn på eftermiddagen så tog vi oss ut på grannsjön med lite fika. Vattnet i Sandsjön höll +15C. På vägen till fikat så passade jag på att rolla och snurra mellan varven. Tuiliqen håller ganska tätt, men lite vatten kommer det in vid handlederna som sugs upp av tröjan och det lilla som läcker vid sargen hamnar på kroppen när man roterat runt. Vid fikat var det dock inte mer än en knapp deciliter trots allt och då hade jag snurrat på bra.

 

P1040125

 

 

I kanalen mellan sjöarna så finns det en geocache. Med vårt låga läge så såg jag den och eftersom det var penna i så gick den att logga.

Jag testade gränserna lite med kantning vid sväng. Idag passerade jag gränsen och det var faktiskt första gången jag välte ofrivilligt i kajak. Men reflexen med rollen var större än krypa-ur-reflexen så jag var uppe igen på 3 sekunder.

Här är en liten film från dagen.

2 tankar kring ”En skön dagtur med kajak på Sandsjön och Fängen

    1. Det är ju kul att få nytta av träningen någon gång. Ett syfte är ju att våga flytta gränsen iom att det inte är så farligt om jag tippar i.
      Men stormrollen på fel sida sitter inte och jag ska leta upp någon bra flytkudde för reversesweepträningen. (vad blir rätt o fel med särskrivning när man har engelska uttryck i svenska meningar..)

Kommentarer inaktiverade.