Nationaldag i kajak på Solgen

Idag blev det en Nationaldagskajaktur. Andreas är hemma på sommarlov och ville följa med mej och Tinna. Turen gick till Solgen utanför Eksjö. Andreas provade på kajak en gång förra året så det blev lite repetiton innan vi kom iväg. Han började i Wind505, men bytte efter några km till Greenland T och den verkade stadigare. Den har ju lite flatare botten, att den var smalare var inget jag berättade.

Lite lagom vind, ca 12C molnigt och några solglimtar samt några enstaka andra fiskare. I luften fanns tärna och fiskgjuse förutom lite andra vanliga måsar. Bensträckarstället är en liten sandstrand, en av de få i Solgen. Vid lunchen gick vi upp på Vallholmen. Det såg ut som en bra flack klippa, men mycket grönt i vattenbrynet gjorde den hal och gav några lite ofrivilliga benbad. Vattnet höll 12C och det är lite för varmt i torrdräkt i dagens lufttemp, men nu sitter rollen bra så jag svalkade mej när det behövdes, om kladdkakan behövde tumlas vet jag inte.. Men god var den. Vi testade även blåskärm i skogen och den upplevdes mer positivt där än på jobbet.

Black Pearl går fint. Jag tränar på att paddla rakt utan skädda.. Men skäddan är bra att ha när sidvinden påminner mer än paddeltagen. Luckorna från RWO är täta och fina men jag får in lite vatten i sittbrunnen via sargkanten (tror jag) ((eftersom jag har dubbelmidja på torrisen)).

12.8 km blev det till slut och det var väl vad vi räknat med i lugnt fika/mat-tempo.