Black Pearl, slipad o målad

Då så är slipningen avklarad. Det är en kompromiss mellan att lägga på mer epoxi för att jämna ut allt eller att slipa lite och vara sparsam med vikt. Rinnränder av epoxi har jag försökt att ta med sickel dagen efter jag lagt på epoxi och det sista nu med slipning. Även om det har gått länge sedan de stora ytorna härdade så sätter gärna slippapprena igen fort.

Jag började med att rolla på färgen, men övergick till lackpensel eftersom det blev jämnare och täckte bättre. Vid slipning så känns allt slätt å fint, men när färgen kommer på så avslöjas minsta ojämnhet. Jag har sagt från början att detta inte är en möbel utan ett vattenredskap och med tanke på hur min Greenland T ser ut efter närgångna stenar så kommer jag nog inte tänka så länge på glansen på pärlan.. Sittbrunn och packutrymmen låter jag vara som de är (omålade). Jag hade en tanke på vitt eftersom det blir ljust och lätt att hitta i, men behåller det av pedagogiska skäl. Ett lager färg till ska på och sitsen ska klarlackas.

2 tankar kring ”Black Pearl, slipad o målad

 1. Hej. Jag skall börja mitt första kajakprojekt och surfer runt på olika Black Pearl sidor. Nu undrar jag vad det är för färg du använt på din BP?

  1. Hej
   Kul att du både tittar och kommenterar. Färgen jag använde var Jotun Bengalack blank 90 (svart). http://www.jotun.se/jotun/product/dekorativ/DekorTDA.nsf/wvwProductDatabase/98F280C104FA732EC12569C200396DC6/$file/BENGALACK%20BLANK%2090.pdf
   En del använder 2-komponent. Jag frågade i affären efter bra färg. Den kanske inte är lika hård som 2-komponent, men eftersom det är vanlig färg är det lätt att stryka på. Jag ser också en fördel att det är enkelt att dutta i färg efter sommarens skav. Jag tycker att den sitter lika bra som vanlig gelcoat som också blir lite repig men är svårare att bättre på enkelt.
   /Gunnar

Kommentarer inaktiverade.