Black Pearl sjösatt!

Idag efter jobbet så lastade vi Black Pearl och Greenland T för en tur till närmaste sjön. Mest regn eller hällregn, men det var inget jag tänkte på. Jag har provat Thomassons BP förra sommaren och Seabirds BP HV förra helgen så jag visste att det är mer som att cykla långsamt än att stå still på cykel avseende balans och vinglighet. På denna sjön var det inga vågor men den kändes helt avslappnad att paddla. Längden 559cm, bredden 49cm, sittbrunnen är 38*53 cm och vikten 19,2kg. Skäddan funkade bra för att hålla kursen rakt i sidvinden så även om jag kan lära mej att paddla rakare så var det nog ett bra beslut att sätta dit den och offra 1 kg till på vikten.

Spännande ihopp på stranden och en snabb tur runt. Sedan testade jag att jag kom ur den upp och ner (wet exit). Det är ingen kajak som man pluppar ur utan jag fick lirka lite. Torrdräkten gör att jag blir lite större. En rentry och roll tillbaka funkade utmärkt, men med sittbrunnen full med vatten så blev den lite ostadigare och ännu lägre.

Lite sculling gick utan problem och även en static brace (bara ligga still) funkade och jag kom även upp från det läget.

Sedan blev det lite roll, standard grönlandsroll år båda håll, butterfly mindes kroppen men ska läras att göra den snyggare. Jag lyckades också efter några försök med en stormroll på “brasidan”, då pluppar man bara upp. Nu är det bara att träna på i sommar så alla lägen känns lika bra.