Black Pearl, plasta flänsen del 1

Det här är ju spännande! Kajaken täckt med skyddspapp och smal roller inköpt på CO. Av Petrus köpte jag lite kraftigare glasfiberväv på 260gr/m2 som är diagonalklippt. Det ska då räcka med lite färre lager med den kraftigare väven. Att lägga ut den gick fint och sedan rolla på med epoxi. Tre varv gick jag runt och rollade, kollade och jagade luftbubblor. Det kändes lagom att pausa där och sedan ta ett lager kolfiber när grunden är fast. Ovanpå allt ska jag lägga den vanliga väven som skydd för kolfiberlagret.

Det blir lite spännande att se om det går att lossa flänsen från insidan, men det finns nog verktyg för det också om det blir knepigt. Sedan ska utsidan sågas slipas jämn och nederkanten anpassas till den vertikala delen av sargen.

Om detta är enklare eller svårare än att göra flänsen i trästrip vet jag inte efter en kajak. Det svåra är att lyckas göra allt snyggt och rätt på första bygget..