Black Pearl, flänsen limmad och skäddareglage påbörjat

För att färga epoxin så har jag gjort lite “tonersvart”. Från två kasserade lasertonerkasetter så åderlät jag dem på sitt kvarvarande innehåll. Med lite grand av detta så blev epoxin kolsvart. När jag gjorde sista lagret på skrovets utsida borde jag haft detta, men då hade jag ingen tonerkasett. Nu spacklade jag runt sitsen med detta.

Flänsen har jag kapat/sågat grovt med kapskiva på Dremel, sedan putsat med sandpapper ner till mitt ritsmärket. Brun pakettejp funkade jättebra som släppmedel vid plastningen, men undersidan av tejpen ville inte släppa greppet om däcket. Det tog ganska lång tid att plocka tejpbitar, skrapa limrester och tvätta med T-röd. Även limpistollim sitter väldans bra. Flänsen limmades med förtjockad epoxi och sedan har jag spänt däcket mot skrovet så att det får härda i rätt form. På bockarna vid sidan är det lätt att däcket svankar. Sargens nederkant ska slipas jämn med insidan och det ska även på glasfiberremsor på in och utsida för att göra det både starkt och slätt.

Jag limmade även dit en skumtätning mellan däck och sits och spacklade framkanten av sitsen samt sidorna med svart epoxi.

Skäddareglaget: Igår så provsatt jag och med ett dummyreglage på insidan försökte jag hitta ett ställe för det som var minst ivägen för kroppen.  Hålet sågades upp med Dremel kapskiva (litet smidigt verktyg det där). Just nu sitter reglaget löst, och insidan kan inte göras klar utan att däck och skrov sitter ihop. Utsidan är ingen mening med att limma nu utan det blir när epoxi är framme för förstärkningsremsorna.

Ibland blir det väl avkopplande i garaget… Jag tänkte jag var tidseffektiv med hålet för skäddareglaget, men mitt spån till tänkare dammade in i den nyspacklade epoxin. Tanken är dock att lägga ett tunt lager till så det blir nog inte så farligt till slut.

1 tanke kring ”Black Pearl, flänsen limmad och skäddareglage påbörjat

  1. Ser ut som du är gjort sista “kurvan” och är ute på upploppet.
    Lycka till med slutarbetena.
    Pappa

Kommentarer inaktiverade.