Black Pearl, däck möter skrov

Flänsen för sittbrunnen har de senaste kvällarna fått en utvändig hålkälspackling och sedan två glasfiberremsor runt. Detta blev otroligt kladdigt då jag gjort flänsen så låg som möjligt bak (för roll och lek). Insidan har fått en remsa för övergången mellan fläns och skrov samt en remsa ovanpå för att skydda kolfibern. Idag fick allt det synliga ett lager epoxi till för att bli slätt.

 

Det mest spännande och nervösa med detta bygga (förutom att rikta mallarna kanske) ((men där har man gott om tid)) var att limma däck mot skrov. Nu fanns inget mer att göra så det var liksom ingen idé att skjuta upp det längre.En lite större sats “äppelmos” (epoxi förtjockat med slipdamm) blandades och sedan var det bara att pensla på vid skotten och sargen runt. Sedan släppa ner däcket från distanserna och passa in längdriktningen, centrera för och akter och börja jakten runt kajaken. Spänna remmar, trycka ner, tejpa, jaga glipor, efterspänna mm etc.

Nu är det bara att hålla tummarna att limmet biter hela vägen. När det har härdat bra så ska kanten slipas och få två glasfiberremsor på utsidan. Insidan blir spännande att få till, trångt och härligt att dra ut lim och glasfiber i skarven. Men det får vänta någon dag för nu ska blodsockret upp!