Friluftsfrämjandet tränar kajakroll

Friluftsfrämjandet tränar roll

Väntan på att komma till vattnetTre söndagar så har Friluftsfrämjandet bokat det lilla lokala badet för att träna roll. På våren brukar vi ha kamraträddning och lite roll, men nu kör vi tre tillfällen med fokus på att rolla (för de som vill). Tre kajaker och sex personer slog runt i två timmar. Vi har lite olika nivå på rollfärdigheterna, men alla kom framåt i det varma vattnet. Jag lyckades få till en stormroll till igenkännlighet. Även en Easky 17LV rollade jag, men den känns stor i jämförelse med min Greenland T. Det var nyttigt att testa vanlig paddel också. Det funkade, men jag ser ingen anledning att byta bort min GP. 🙂

Två timmar känns som ett lagom träningspass, då är de flesta lite rödögda och yra.

 

Johanna tränar att flyta med flottör. Bosse står beredd att vända..

 

Lotta på väg upp.

 

4 tankar kring ”Friluftsfrämjandet tränar kajakroll

    1. Ja, jag hörde att de flesta Altgärde skulle vara med. Jag ska nog försöka med en Reverse sweep och se om jag kan få några stormrollar att likna orginalet.

  1. Kära nån, jag kan riktigt känna vattnet rinna baklänges ner i näsan och att det blir tvärstopp i öronen. Men elegant rollat!

    1. Näsklämma är inte dumt i badhus och sötvatten. Men det ger ändå möjlighet att känna av bihålorna någon dag efteråt 🙂

Kommentarer inaktiverade.