Självstabiliserande kajak

På helgens vänertur så fick jag kliva ur kajaken flera gånger vid roll-badet. Det berodde nog på slarv och att jag inte gav alla moment tid nog. Det gjorde iofs inte så mycket eftersom det var badpaus. Men självförtroende i roll minskade lite. Det var ingen större skillnad på lastad eller olastad kajak, men man ska nog inte ha för mycket bylsigt på fördäck som paddeln kan ta i.
Igår tog vi en liten bad och rolltur till fängen och det blev väl lite annorlunda händelser för badgästerna att titta på kan jag tro. Jag tog det lugnare och försökte förbereda mej bättre under vattnet och då gick det bättre. Höga stöd kunde jag träna när rollen satt bra. Låga stöd gick också bra tills jag gick “över gränsen”, men då fick jag träna en oplanerad roll.
Några nyfikna badare kom fram och frågade lite. Jag tror jag lyckades rolla hyfsat lugnt och kontrollerat eftersom jag fick frågan, “är den självstabiliserande? “. Det är iofs rätt, min träning med kajaken är ju för att jag själv ska bli stabil i kajaken.