SOF, nu har vi provpaddlat. (den funka ju)

Idag tog vi och lastade nya SOF’en och min för en tur i närmaste sjön (Åsasjön). Lite spännande att lägga i den och sedan att se den med Tinna i. Den låg fint i vattnet och kändes lättdriven. Tinna konstaterade att den svänger lätt, vilket också kräver lite mer paddelteknik för att den ska gå rakt.. Det är ingen fast skedda på den så den vill kanske lite upp i vind, men det får visa sig.

Däckssnörena krympte och blev strama av sig själva. Jag sträckte sedan ut dem hemma. Får se om de behöver justeras i längd. När vi kommit i land båda två så fanns det kanske en knapp dl vatten på botten. Lite droppar där snörena går in samt att det fuktat igenom på köl och relingsribborna. Duken där emellan var torr. Jag antar att det är duktryck och kapillärverkan. Det får väl bli ett lager färg till på botten. Något lite mjukt mot ryggstödet ska också till. Det blev inga vattenövningar idag.

Det känns kul att den funkar så bra. Sedan får vi se hur praktisk den blir att paddla. Men för dagtur och lek (ändamålet) så känns det bra.

3 tankar kring ”SOF, nu har vi provpaddlat. (den funka ju)

  1. Och jag måste på allvar börja lära mig allt om paddelteknik. Det är ju liksom nödvändigt när jag inte har, varken roder eller skädda att luta mig mot i vindarna. Men oj vad fint den gled i vattnet, tyst och stilla som en Indian, jag menar Inuit : )

  2. Tjusigt! Nu kan du ju, så nästa går säkert snabbare (för inte kan ni vara ute och paddla i en fin-kajak och en plast-balja?)

Kommentarer inaktiverade.