SOF, planering koordinering och anskaffning

Det har varit paus i bygget ett par veckor nu. För att komma vidare så är det lite material som måste fixas. Detta måste sammanfalla med ledig tid och tillgång till vår bil (svår kombo).

Från Bröderna Svensson i Lovsjö såg måste jag ha en 20mm planhyvlad (kvistfri) bräda (4.3m) för sidlisterna. De kommer i och för sig efter spantningen i ordning.

Att få tag på ek är inte helt lätt som privatperson, men nu har jag via en kompis (lärare) fått tag på en elevförälder som jobbar på en såg strax söder om Värnamo. De kan sälja otorkad ekplank 25mm tjock. Det gäller bara att få en ledig dag att hälsa på där. Med den tjockleken och om den är OK så borde det gå att strimla upp den med cirkelsåg. Annars får jag hälsa på en bror i Åtvidaberg som är utrustad med bättre sågar och hyvel (och alternativ ek).

Nästa Göteborgsresa så ska jag hälsa på Claessons trätjära för seaminggarn, däcksrep, linolja och färg.  Det är alltid lättare att se och känna första gången på snöre och rep än att gissa hur de är i en webbutik. Förhoppningsvis får jag till ett besök hos Andi för lite inspiration och duk. Sedan bör nog fas två kunna starta..

För att testa basning och baslådan så har jag köpt en bit foglist (8*27mm) av ek som nu ligger i blöt. Om någon vecka så ska jag se om den går att böja.