Träningsdag på Fängen

Fängen har blivit lite favoritsjön beroende på att den ligger inom 20 min, har klart fint vatten och fina sandstränder. Så varför inte återvända även denna dag?

Idag började vi med lite paddling och teknik (vända på stället, bromsa, paddla tyst mm). Tinna använde sin grönlandspaddel, men är väl inte helt kompis med den ännu. Efter fikat så åkte vi tillbaka till start för att träna balans och roll. Även om det var varmt idag (19C luft, 18C vatten) så provade jag nya Tuiliqen. Med flytvästen under så blir det lite luftigare. Vid rollövningarna så drog jag upp luvan och såg väl ut som en grönlandsnörd med nosgrimma. Vid de förra rollövningarna så har jag blivit rejält yr efter ett antal rollar. Jag märker det inte förrän jag går upp och vinglar omkring med snedsteg. Denna gången hade jag inga problem alls och jag misstänker att det är bättre då jag inte får vatten i öronen tack vare Tuiliqens huva. Jag lyckades idag också att flyta i balance brace, först med liggunderlagsponton på paddeln sedan utan. Det känns också bra att inte ha fått panik under vattnet när det inte går som tänkt utan att jag kunde få till ny startposition med roll och komma upp.

Tinna fick också sin beskärda del i min kajak som hon tycker är lättare att träna flyta och roll i . Väl påklädd i torrbyxa/jacka samt Tuliq och cyklop hade vattnet inte an chans..