Kvällspaddling på Fängen (!)

Efter jobbet idag så packade jag och Jörgen våra kajaker för lite paddling. Vi paddlade lite raskare än vid “fikaturer” och det kändes bra att ta i lite också. Spegelblank sjö, uppehåll och ljummen kväll. Väldigt skönt. Efter halva sträckan började det dugga. Väl tillbaka så passade jag på att träna lite sculling, roll och balance brace. Jörgen filmade så jag skulle kunna se hur det tar sig ut och analysera hemma. Hittills har jag sjunkit igenom om jag inte “scullar”, men idag gick det bra att stanna på ytan. Förra gången så tränade jag med en liggunderlagsflottör för att stärka självförtroendet. Ingen “wet exit” eller stödtag i botten denna gång, vilket får ses som framsteg i det grönländska tränandet.

Tuliqen känns bra. Huvan åkte på vid den blöta träningen, annars funkar den mycket bra som paddeljacka med huvan nerhasad runt halsen. Lite vatten läcker det in via sargen när man ligger en stund på sidan och några droppar via ansiktet. Runt ansiktet går det kanske att dra åt lite mer till nästa gång.

Jörgen på tur

Lite roll

Lite flyt