Äntligen fick jag köpa en egen kajak!

Så hade äntligen Vättern Kajak fått sin båtleverans i helgen. Jag hade tingat på en Tahe Greenland Touring, men ville så klart testa den först så den inte välter i mej det första den gör. Jag hade trots allt klarat en provpaddling av Sea Pearl tidigare så det borde gå. Efter jobbet så styrde vi mot Motala. Vättern låg lugn och det regnade lite fint..

Sittbrunnen ser måttmässigt kanske lite stor ut (för en grönlandskajak) och man kan sitta ner och stoppa in ett ben i taget. Å andra sidan ska den vara lite bekväm och kan ta en del packning för turen med övernattning. Väl på plats satt jag bra mellan sits, lårstöd och fotstöd. Fotstöden är enkla att justera till skillnad från en del andra som kräver akrobatik för att nå justeringarna. Jag tyckte kajaken kändes lugn och fin, eller så berodde det på mindre publik än i Önnered. Vid stranden testade jag att kanta den, och man kommer ganska långt innan stödet försvinner. Det blev några repor fram och tillbaka och den kändes stadig med skädda och vänder kvickt utan. Den ska bli kul att lära känna på djupet (!).

Till skillnad på bilder jag sett så finns det bärhandtag, två stålpinnar som det går att låsa en vajer i samt gummikulor under gummirep så man lätt får under en GP. Nu ska vi bara klara av en student till på fredag, sen ska det blir paddla av!