Min Apple Time Capsule dog…

TC dead
TC dead

Igår upptäckte jag att min Time Capsule hade dött. Det skedde helt utan förvarning och kom mycket oväntat. Hur jag än försökte så tändes inte den gröna lysdioden upp, den ville inte ens tända den oranga som betyder “hjälp!”. Lite google gav att det är tydligen inte helt ovanligt att en del TC slutar fungera efter ca 18 månader. Det är tydligen kraftaggregatet som ger upp och många misstänker att det är för varmt inombords. De som har en fungerande TC skriver normalt inte massa foruminlägg om det, men det hjälper inte min just nu. Garantin har såklart gått ut, men jag får väl se om Apple utökat sitt ansvar eller om jag kan hävda min reklamationsrätt för inbyggda fel.

Förutom backup på min Macbook så finns på disken vår CD-musik och digitalbilder från 2003. Eftersom jag är försiktig så tar jag backup av min TC till annan USB-disk (den senaste 1 månad gammal). Som extra backup av digitalbilderna har jag en kopia på MythTV-datorn. Det som inte är dubbelbackupat har jag i Macbook. Jag har även en klon på Macbooken med hjälp av programmet SuperDuper.

Slutsats: Om du inte har backup på din backup så har du ingen backup om din backup blir kaputt.

Fortsättning följer….

2010-04-29: Idag fick jag hämta ut en nyrenoverad från butiken. Det tog nästan två veckor, men det var inga problem.

2 tankar kring ”Min Apple Time Capsule dog…

  1. Trist,
    Det var ju lite väl kort livstid. Vår TC har i alla fal hållt ett par år längre. Fast det är nog läge för en lite större nu.
    Backar upp till http://www.mozy.com förutom till TimeCapsulen. Fast en bra nätbackup till hade varit kanon.

    1. Ja, med det priset förväntar man sig lite längre liv. Får se hur det går med MacHuset. Många NAS-ar börjar få stöd för TimeMachine, så det börjar finnas alternativ HW för lokal backup.

Kommentarer inaktiverade.