Början av bastubygget

Nu kan vi inte vänta längre… Tanken var att bygga en bastu tillsammans med badrummet förra året. Men pengarna tog slut. Vi har förberett platsen för en Tylö byggsats 16*16 Corner och dragit fram el för aggregat och belysning samt en spygatt för överskottsvatten. Nu är det dock några cm för lågt i tak för att få in en byggsats samt att Tylö byggsats och aggregat hade stannat på ca 26kkr. Alternativet är att bygga i lösvirke och då kan vi sträcka ut den så mycket som möjligt på golvet och upp till tak och hoppas på halva priset i totalkostnad.

Efter att ha “googlat” runt på internet och hängt en del på www.byggahus.se så har jag lärt mej en del. Varje moment kan göras på minst tre olika sätt oavsett om det gäller golvsyllar, bastufolie, luftspalt bakom panel, ventilation, aggregat, luftspalt under dörr mm. Nu blir det på vårt sätt. Nedan är några principbilder från google sketchup för att se måtten samt en inkluddad bastu för att se hur det blir i rummet.

Det mesta av byggvirket och en dörr finns nu på plats hemma, så egentligen är det bara att börja…